CPP e-Razvoj - Centar za poslovnu podršku e-Razvoj

Dobrodošli na stranicu CPP E-RAZVOJ - Centra za poslovnu podršku e-Razvoj - Unapredite i zaštitite vaše poslovanje!

CPP e-Razvoj - Centar za poslovnu podršku e-Razvoj (e-Development Center for Business Support) predstavlja inovativan i afirmativan organizacioni deo Udruženja e-Razvoj, koji pruža visokokvalitetna i sveobuhvatna rešenja za unapređenje i zaštitu poslovanja firmi i institucija.

Naš Centar za poslovnu podršku - CPP e-Razvoj, je vaš ključni partner u optimizaciji poslovnih performansi. Pružamo vam mogućnost da otkrijete najnovije i modernije pristupe u oblastima: informatičkih resursa, poslovnih procesa, ljudskih resursa, zaštite internih i eksternih poslovnih resursa, poslovne komunikacije, startup ideja, finansijskih resursa, pravnih i zakonodavnih odredbi i mnoge druge.

Vaš uspeh je naša misija! Zato vam nudimo podršku i konsultacije kako bismo vam pomogli da donesete najbolje odluke za vašu kompaniju. Bez obzira na vaše specifične izazove, stojimo vam na raspolaganju da pronađemo najoptimalnije rešenje koje će zadovoljiti sve vaše potrebe.

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice ili poteškoće u vezi sa unapređenjem i zaštitom vašeg poslovanja, pozovite nas bez oklevanja. Naš stručni tim je spreman da sasluša vaše potrebe i zajedno sa vama pronađe efikasna rešenja koja će vam omogućiti dalji napredak.

Osim toga, pozivamo vas da se pridružite našim poslovnim stručnim skupovima, gde ćete imati priliku da upoznate naš tim i članove Udruženja e-Razvoj. Na ovim skupovima, zajedno ćemo analizirati vaše poslovanje i identifikovati potencijalne oblasti za unapređenje i zaštitu. Poslovno stručni skupovi i pslovne edukacije CPP e-Razvoj održavaju se u modernom Trening centru kompanije Ingram Micro doo Beograd, članice i generalnog sponzora Udruženja e-Razvoj. Naš cilj je da izgradimo snažne poslovne veze i zajednički gradimo uspešne poslovne projekte.

Vaše zadovoljstvo i uspeh su naša najveća nagrada! U skladu sa delatnošću vaše firme i vašom funkcijom u njoj, pozivamo vas da nam podelite vaše poslovne izazove. Naš tim će pažljivo analizirati situaciju kako bismo vam pružili najbolje moguće rešenje za dalji rast i razvoj. Uvek smo spremni da, po vašem pozivu, sa našim izabranim timom eksperata posetimo vašu firmu ili instituciju i pomognemo vam u rešavanju poslovnih problema i naravno damo savete kako da unapredite svoje poslovanje i zaštitu.

Centar za poslovnu podršku e-Razvoj (CPP E-RAZVOJ) zauzima značajno mesto kao neprikosnoveni partner u transformaciji organizacija putem digitalnog napretka, tehnoloških inovacija i revitalizacije poslovanja. Naša dubinska i sveobuhvatna konsultantska podrška obuhvata širok spektar ključnih oblasti, s namerom da pruži organizacijama dublje razumevanje, operativne strategije i konkurentske prednosti u današnjem brzom i dinamičnom poslovnom okruženju.

Naš tim stručnjaka usredsređen je na različite aspekte podrške organizacijama, stvarajući most između njihovih vizija i ostvarivih ciljeva. Naša konsultantska podrška pruža neophodne korake ka definisanju i optimizaciji ključnih poslovnih procesa, a istovremeno osigurava skladnost sa internacionalno priznatim ISO standardima. Ovi standardi, čije smernice utemeljene su na najvišim standardima kvaliteta, efikasnosti i bezbednosti, postaju vodilja za organizacije koje teže izuzetnim performansama, bilo da se radi o javnom ili privatnom sektoru.

Naša pravna ekspertiza postaje odlučujući alat za prevazilaženje sve kompleksnijih pravnih izazova, regulativa i pitanja koja konstruišu poslovni pejzaž. Naš tim stručnjaka omogućava organizacijama uspešnu navigaciju kroz pravne okvire, osiguravajući ne samo zaštitu njihovih prava, već i potpunu saglasnost sa aktuelnim zakonodavstvom.

 

Sa CPP E-RAZVOJ-em se otvaraju vrata ekspertize u raznovrsnim sferama:

 

Digitalna transformacija: Ohrabrujemo organizacije da savladaju izazove digitalne ere i uzdignu svoju efikasnost i konkurentsku poziciju putem inovacija u tehnologiji.

Tehnološke inovacije: Pratimo vas u implementaciji pionirskih tehnoloških rešenja, uključujući najnovije serverske platforme, napredne storidže, savremene klijentske računarske komponente, optimalne mrežne resurse, virtuelizaciju, savremeni softver za poslovanje i informacione sisteme. Dodatno, pružamo podršku u domenima veštačke inteligencije, Internet of Things (IoT) i revolucionarne blokčejn tehnologije.

Informatička i informaciona bezbednost: Pružamo ključne smernice organizacijama za zaštitu njihovih digitalnih sistema od potencijalnih pretnji i napada.

E-uprava i E-poslovanje: Pružamo snažnu podršku državnim institucijama i lokalnim samoupravama u implementaciji sofisticiranih elektronskih usluga.

Inovacije i istraživanje: Podržavamo partnerstvo sa kompanijama u procesu razvoja inovativnih proizvoda, usluga i tehnoloških rešenja.

Digitalni marketing i E-trgovina: Dajemo podršku unapređenju prisustva organizacija na internetu, promociji putem digitalnih kanala, kao i definisanju savremenih E-trgovinskih platformi.

Poslovna eduakcija i osposobljavanje: Organizujemo treninge i obuke za zaposlene kako bi se unapredila digitalna pismenost i postigao viši stepen uspešnosti u svim sferama poslovanja što će pomoći organizacijama da održe visok nivo kompetencija i konkurentske prednosti.

Strategija razvoja: Razvijamo dugoročne planove za digitalni razvoj i modernizaciju poslovanja u svim aspektima.

Složenost procesa: Poslovni procesi u organizacijama mogu postati izuzetno složeni, posebno u većim organizacijama ili onima koje obavljaju raznovrsne aktivnosti. Pomoć naših konsultanata je presudna u identifikaciji, analizi i optimizaciji ovih procesa.

Efikasnost: Organizacije se često suočavaju sa potrebom da poboljšaju efikasnost i smanje troškove. Naša konsultantska podrška će pomoći u identifikaciji nepotrebnih koraka, uspostavljanju efikasnijih procesa i implementaciji najboljih praksi.

Usklađivanje sa standardima: ISO standardi se koriste kako bi se obezbedilo da organizacije rade u skladu sa međunarodno priznatim smernicama. Naši konsultanti će pomoći organizacijama da razumeju zahteve standarda i usklade svoje procese sa tim zahtevima.

Kvalitet i bezbednost: ISO standardi se često fokusiraju na poboljšanje kvaliteta proizvoda i usluga, kao i na povećanje nivoa bezbednosti. Pomoć naših konsultanata oko implementacije ovih standarda će doprineti povećanju zadovoljstva kupaca i smanjenju rizika.

Sertifikacija: Mnoge organizacije traže sertifikaciju prema određenim ISO standardima kako bi demonstrirale svoju posvećenost kvalitetu i usaglašenosti. Naši konsultanti će pomoći u pripremi za proces sertifikacije.

Stručnost: Naši konsultanti koji su stručnjaci u oblasti poslovnih procesa i ISO standarda će pružiti dragocen uvid i savete koji će organizacijama pomoći da postignu svoje ciljeve.

Podaci i analitika: Pružamo savetodavne usluge u vezi sa skupljanjem, analizom i tumačenjem podataka radi donošenja relevantnih poslovnih odluka.

Usaglašenost sa zakonima i regulativama: Organizacije moraju da se pridržavaju različitih zakona i regulativa koje se odnose na njihovu industriju, poslovanje i geografsko područje. Naša pravna podrška pomaže u razumevanju ovih zahteva i usklađivanju sa njima. Po zahtevu organizacija izrađujemo sva potrebna normativna i druga pravna akta.

Zaštita prava i interesa: Naša pravna podrška pomaže organizacijama da zaštite svoje pravne interese, kao i da se suprotstave eventualnim pravnim izazovima ili sporovima.

Ugovori i transakcije: Naši pravni stručnjaci pomažu u pregovaranju, pripremi i analizi ugovora i transakcija kako bi se obezbedilo da su pravno valjani i zaštićeni interesi organizacije.

Intelektualna svojina: Pružamo savetodavnu podršku kod zaštite intelektualne svojine, kao što su patenti, autorska prava i zaštitni znakovi, a što zahteva pravnu ekspertizu kako bi se osiguralo da organizacije imaju pravo na svoje inovacije i kreativne radove.

Savetovanje i pravni planovi: Naši pravni stručnjaci će pružiti savete i smernice kako bi organizacije razvile pravne strategije i planove koji će im pomoći da se bolje nose sa pravnim izazovima i rizicima.

Komercijalna podrška: Pomoćićemo u vezi sa strategijom prodaje, distribucijom, partnerstvima, razvojem tržišta i sličnim komercijalnim aspektima poslovanja.

Finansijska i računovodstvena podrška: Naši eksperti će pomoći u praćenju finansijskog zdravlja, izradi budžeta, upravljanju troškovima, poreskim strategijama i računovodstvenim standardima.

Marketinška podrška: Naša podrška u razvoju marketinške strategije, promociji, brendiranju, upravljanju društvenim medijima i analizi tržišta će pomoći organizacijama da privuku ciljnu publiku i ostvare uspeh na tržištu.

Fizičko-tehničko obezbeđenje: Savetujemo i pomažemo u osiguravanju fizičko-tehničke sigurnosti organizacije, zaposlenih i imovine što je ključno, naročito za organizacije koje se bave osetljivim informacijama ili vrednim resursima.

Medicinska pomoć: Organizacije mogu pružati svojim zaposlenima medicinsku podršku u vidu zdravstvenih pregleda, osiguranja, savetovanja i wellness programa. I po tom pitanju naš tim stručnjaka daje savete i podršku.

 

Svedoci smo da naša podrška predstavlja integralnu komponentu razvoja organizacija. Sa CPP E-RAZVOJ-em, organizacije imaju priliku da utemelje svoje korake, usklade svoje operacije i postignu izuzetne rezultate. Naša uloga nije samo da budemo tehnički i pravni stručnjaci, već i ključni partneri u ostvarivanju vizija i ciljeva organizacija u modernom digitalnom svetu. Naša podrška će svakako doprineti efikasnosti, kvalitetu, usaglašenosti i konkurentskoj prednosti organizacije koja bude sarađivala sa nama.

Za sve dodatne informacije ili poslovne predloge, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila na sledeću adresu: office@erazvoj.com. Vaša poruka je važna za nas i sa nestrpljenjem iščekujemo vašu e-mail poruku kako bismo započeli plodonosnu saradnju.

U CPP e-Razvoj ne samo da gradimo poslovne veze i poslove, već se posvećujemo unapređenju i zaštiti vašeg poslovanja kako bismo zajedno ostvarili izuzetne rezultate.

Pravilnik o radu Centra za poslovnu podršku e-Razvoj može se pogledati ovde.

Eksperti Centra za poslovnu podršku e-Razvoj

Igor Urošević

Igor Urošević je visoko kvalifikovani stručnjak sa završenim Master studijama na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i završenim MBA na Univerzitetu u Cardiffu, Engleska.

U svojoj profesionalnoj karijeri, Igor je stekao impresivno iskustvo u različitim oblastima, uključujući mrežne tehnologije, konsultantske usluge, projektni menadžment i vođenje timova. Takođe, poseduje niz prestižnih sertifikata, uključujući CCIE R&S #26391, CCSE, VCAP DC, PMP sertifikat, ITILv3 Foundation, kao i druge sertifikate vezane za različite tehnološke platforme i bezbednosne rešenja.

Igor je trenutno na funkciji Rukovodioca tehničkog sektora za jugoistočnu Evropu u kompaniji Ingram Micro i uspešno vodi tim stručnjaka za tehničku podršku i rešenja za brojne regije širom sveta. Njegove menadžerske veštine su doprinele uspehu tima i omogućile efikasno obavljanje tehničke podrške za partnerske kompanije Ingram Micro-a.

Sa bogatim iskustvom u vođenju tehničkih timova i projektnom menadžmentu, ostvario je uspeh u implementaciji različitih tehnoloških rešenja, uključujući mrežne tehnologije, bezbednosna rešenja i cloud infrastrukturu. Njegove menadžerske veštine i tehnološka ekspertiza čine ga vrednim profesionalcem u oblasti elektroinženjerstva i IT usluga.

Igor Urošević je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj. Predstavnik je kompanije Ingram Micro članice i generalnog sponzora Udruženja e-Razvoj.

 

Vladimir Simić

Vladimir Simić je diplomirani iniženjer tehnologije sa preko 45 godina iskustva na unapređenju kvaliteta proizvoda i usluga, razvoju proizvoda i usluga u različitim poslovnim okruženjima, razvoju management sistema i svih vrsta sertifikacije  primenom standarda u različitim  oblastima.

Tokom višedeceniske karijere učestvuje u realizaciji nekoliko stotina razvojnih projekata i završio je više od 100 različiti kurseva obuke u smislu razvoja sopstvene kompletnosti i prenošenja inostranih skustava u Srbiju.

Kao višegodišnji član i registrovani nastavnik i vodeći ocenjivač  IQA, CQI, IRCA, PECB bio je nosilac aktivnosti primene i sertifikacije menadžment standarda u Srbiji a posebno u oblasti IT i to za ITIL, ISO 27001, ISO 20000-1, ISO 31000, ISO 22301, ISO 9001 i druge standarde.

Učestvovao je u stvaranju većine sertifikacionih tela u regionu (a skoro svih u Srbiji) ili kao nastavnik ili konsultant. Radio je kao ocenjivač za značajan broj sertifikacionih tela kao BVC, TUV NORD, LRQA, RONET IQC, DAS Serbia i druga.

Značajne su i prepoznatljive aktivnosti na obukama i impozantan je broj obučenih osoba u Srbiji, regionu, UK, Nemačkoj, Poljskoj, Rusiji, Grčkoj, Izraelu, na nekoliko stotina specijalizovanih kurseva. Učestvovao je i kao gostujuči nastavnik na TMF i FON u Beogradu.

Učesnik je svih svih stručno- društvenih skupova od raspada SFRJ  kao autor, predavač i voditelj i prvi autor nacionalne nagrade “Oskar kvaliteta” 1994 godine.

Značajna je i reputacija na nacionalnom i međunarodnom nivou u stručnim organizacijama u oblasti standardaizacije i razvoja primene i ocenjivanja menadžment standarda kao IQA, CQI, PECB, ASQ, IQCS, ISS, AKSS i drugim.

Vladimir Simić je član Udruženja e-Razvoj od osnivanja.

 

Petar Kočović

Petar Kočović ima 40 godina iskustva u IKT industriji kao rukovodilac prodaje, marketinga, konsultant, analitičar i projektni rukovodilac. Radio je na svim pozicijama prodaje, elektronske prodaje, marketinga i internet marketinga. Bio konsultant najveće svetske konsultantske IKT kompanije Gartner u periodu od 2007-2014. Godine 2014. je bio vođa tima za projekat najnovijeg trenda u oblasti Internet prodaje – tkz Affiliate marketinga, za veliku nemačku kompaniju Novomatik. Preko sedam godina je bio konsultant jedne od najvećih evropskih kompanija koja prodaje elektroniku – EBV Elektronik iz Poinga, pored Minhena (Nemačka). Bio je knsultant domaćih kompanija Euro ICC i Sipatec u oblasti promocije održivih izvora energije, koje su ove kompanije proizvodile i prodavale. Od 2021. godine, sa timom od 10 programera, radi na projektima e-governmenta.

Bio je u više navrata specijalni gost (govornik ili vođa okruglih stolova) na događajima u organizaciji najvećih svetskih IKT kompanija kao što su: Microsoft, Oracle, SAP, S&T.

Petar Kočović je bio učesnik nekoliko projekata iz kategorije Horizont, kao i analitičar organizacije UNDP.

U prethodnim godinama je 8 puta organizovao dogadjaj CIO LEADERSHIP FORUM CEE i 5 puta TOP100CIO, koji su namenjeni IKT direktorima iz regiona.

Petar Kočović je redovni profesor na Univerzitetu Union „Nikola Tesla“. Autor je 29 knjiga i 4 poglavlјa stranih i 5 poglavlja domaćih izdavača u oblasti IKT-a i prodaje, od kojih su najnovijie Internet Marketing, Elektronsko poslovanje, Informatika postmoderna, Gejmifikacija i Internet Stvari. Autor je 14 radova na SCI listi i oko 90 naučnih radova. Bio je preko 100 puta Keynote Speaker. Završio je Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu gde je 1992. godine doktorirao ne temu iz oblasti računarskih nauka i geometrijskog modeliranja. Član je Američkog društva Mašinskih inženjera (ASME) od 1989. godine i Američkog društva elektro i elektronskih inženjera (IEEE) od 1988. godine i Njujorške akademije nauka od 1998. godine.

Petar Kočović je član Udruženja e-Razvoj od osnivanja.

 

Boris Teodosijević

Boris Teodosijević, renomirani profesionalni trener poslovnih veština i istaknuti stručnjak u oblastima poslovanja i ličnog razvoja, poseduje bogato znanje stečeno kroz raznolike obrazovne i praktične puteve. Svoju ekspertizu temelji na kombinaciji formalnog fakultetskog obrazovanja, intenzivnog neformalnog stručnog usavršavanja kroz međunarodno priznate edukativne programe, kao i dubokog praktičnog iskustva u poslovnom okruženju.

Svoj profesionalni put je započeo vođenjem preduzeća kao vlasnik ili konsultant, stekavši neprocenjivo iskustvo u različitim poslovnim aspektima. Posebno se ističe njegova uloga u vođenju dve značajne organizacije - Mensa Srbije i Kluba Uspešnih, gde je direktno fokusirao svoju pažnju na razvoj i primenu poslovnih veština i ličnog rasta. Već 16 godina, Boris uspešno prenosi svoje znanje na svoje učenike i klijente, pružajući im dragocene alate za postizanje uspeha.

Pored praktičnog iskustva, Boris Teodosijević se ističe i kao autor knjige "Govorom do uspeha – moć javnog nastupa u vašim rukama", kao i autor više stručnih radova koji su objavljeni kako u domaćim, tako i u međunarodnim stručnim izdanjima. Njegova sposobnost da svoje misli i ideje pretoči u pisane reči dodatno potvrđuje njegovu duboku kompetentnost u oblasti poslovnih veština i ličnog razvoja. Trenutno radi na pripremi više poslovnih knjiga koje će uskoro biti dostupne čitaocima.

Sa impresivnih 28 godina iskustva u poslovnom okruženju, Boris Teodosijević je stekao duboko razumevanje različitih dinamika i izazova koje poslovni svet donosi. Njegovo impozantno iskustvo u edukaciji i savetodavnom radu, koje obuhvata čitavih 16 godina, svedoči o njegovoj posvećenosti i strasti za prenošenjem znanja drugima. Kroz više od 450 održanih kurseva i seminara, privukao je više od 8.000 učesnika iz različitih država bivše Jugoslavije i šire. Njegova globalna prisutnost se ogleda u učesnicima iz čak 15 zemalja koji su pohađali njegove programe.

Borisov doprinos edukaciji se dodatno ogleda u izvanrednoj strukturi njegovih programa. Sa 5 osnovnih edukativnih programa i 12 podcelina, on pruža sveobuhvatan pristup poslovnim veštinama i ličnom razvoju. Njegova saradnja sa 10 privrednih komora, 12 fakulteta i 8 poslovnih centara dodatno naglašava njegovu relevantnost i uticaj u poslovnoj zajednici. Držao je kurseve u državnim i privatnim institucijama širom regiona, a preko 400 kompanija je poslalo svoje zaposlene na njegove edukativne programe, prepoznajući vrednost koju Borisova ekspertiza donosi njihovim timovima.

Boris Teodosijević je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj. Predstavnik je Kluba uspešnih članice Udruženja e-Razvoj.

 

Tatjana Stojadinović

Tatjana Stojadinović je diplomirani matematičar, profesor matematike i informatike, doktor tehničkih nauka za elektronsko poslovanje i specijalista internet tehnologija.  Ima 24 godina iskustva u oblastima vezanim za IT i elektronsko poslovanje, i preko 15 godina iskustva  kao rukovodilac eRazvoja i upravljanja IT. 

Učestvovala je kao predavač po pozivu na mnogobrojnim konferencijama, u nastavi specijalističkih studija na Farmaceutskom fakultetu  Univerziteta u Beogradu, MNG centru iz Beograda, Fakultetu organizacionih nauka i Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, Beograd.

Tatjana Stojadinović je autor je preko 45 objavljenih naučnih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima i na konferencijama, kao i jednog udžbenika sa naslovom „Elektronsko poslovanje“ izdatog od MEF-a 2019. godine i dve nacionalne monografije „Savremene informacione tehnologije u elektronskom poslovanju“ i „Internet tehnologije i sistemi“, izdate 2019. godine.

Učestvovala je u desetine projekata na temu razvoja informaciono komunikacionih tehnologija i elektronskog poslovanja, kao i razvoja eUprave Republike Srbije, posebno u segmentu ezdravlja-regulative lekova i medicinskih sredstava, digitalne transformacije poslovnih procesa kao rukovodilac projekata. Najuspešniji inovativni projekat kojim je rukovodila odnosi se na razvoj informacionog sistema Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije baziranog na digitalnoj transformaciji poslovnih procesa za medicinska sredstva i lekove u humanoj i veterinarskoj medicini.

Tatjana Stojadinović je stručnjak koja premošćuje jaz između informacionih tehnologija, poslovnih procesa i ljudske interakcije. Njena duboka ekspertiza u digitalnoj transformaciji, upravljanju kvalitetom, projektovanju informacionih sistema i razvoju elektronskog poslovanja čini je ključnom figurom u uspešnom povezivanju tehnologije i poslovanja.

Dobitnik je nekoliko međunarodno priznatih nagrada iz oblasti informacionih tehnologija.

Tatjana Stojadinović je dugogodišnji član Udruženja eRazvoj.

 

Nikola Dragović

Nikola Dragović je istaknuti stručnjak sa impresivnim iskustvom i neospornim doprinosom u različitim oblastima, posebno se ističući svojom stručnošću u domenu sudskog veštačenja. Sa 24 godine staža u RTS-u, gde je sticao duboko razumevanje kulture, kulturno-sportskog delovanja i preduzetništva, Nikola je postao i priznat ekspert i lider u svojoj oblasti.

Njegova profesionalna karijera je izuzetno raznovrsna. Kao direktor i vlasnik preduzeća "EURONIZ" od 1992. godine, a kasnije i kao direktor export-import preduzeća u Rumuniji "Bukurešt" i direktor i vlasnik "BATUG" i "BATUGCOMPANY" od 2005. godine, Nikola je ostavio značajan trag u preduzetničkom svetu.

Posebno se izdvaja njegova uloga kao sudskog veštaka za oblast elektrotehnike, sa posebnim naglaskom na audio-video tehniku i kvalitet tonskog i video zapisa. Sa preko 100 radova i predmeta, Nikola je pružio neprocenjiv doprinos pravosudnim organima u rešavanju komplikovanih sporova. Njegova ekspertiza nije samo reaktivna, već je i proaktivna, jer je svojim inovativnim pristupom i metodologijom doprineo izradi „Protokola pripreme, snimanja, kopiranja i arhiviranja“, koji je od ključnog značaja za postizanje visokih standarda u ovoj oblasti. Njegovu stručnost potvrđuje i činjenica da je njegov metodološki pristup i zaključci postepeno postali deo sudskih praksi, što je od velikog značaja za rešavanje pravosudnih sporova.

Pored svoje stručnosti u sudskom veštačenju, Nikola je takođe ostvario značajan uticaj u kulturnom pejzažu. Kroz svoje rukovodstvo KK "Crvena Zvezda", on je osmislio i sproveo više od 80 "akcija" multimedijalnog sadržaja i preko 200 koncerata. Njegova prisutnost u svetu kulturnog, zabavno-humorističkog i dokumentarnog žanra je značajna, sa preko 1100 audio projekata, što jasno ilustruje njegovu stručnost i uticaj u ovoj sferi.

Takođe, Nikola je pokazao aktivno angažovanje u raznim radnim grupama, udruženjima i inicijativama, uključujući osnivanje Sindikata sudskih veštaka Republike Srbije i rad na izradi predloga zakona o sudskim veštacima i nomenklature oblasti i specijalnosti registra sudskih veštaka.

Nikola Dragović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Petar Bajović

Petar Bajović je diplomirani inženjer telekomunikacionog saobraćaja (Saobraćajni fakultet, Univerzitet u Beogradu) sa bogatim iskustvom od 14 godina u oblasti telekomunikacionih mreža, IT sistema i IT sigurnosti. Njegova stručnost i profesionalni put obuhvataju raznovrsne aspekte ovih oblasti, sa značajnim doprinosom kako u tehničkim aspektima, tako i u vođenju kompanija.

Prve korake u karijeri Petar je napravio u porodičnoj firmi, koja se bavila izgradnjom transportnih optičkih mreža i razvojem optičkih rešenja prema korisničkim zahtevima. Tokom devet godina provedenih u toj firmi, stekao je ne samo stručno znanje već i veštine vođenja timova.

Jedno od značajnih postignuća u njegovoj karijeri bilo je učestvovanje u timu koji je razvio prvi sistem pasivne optičke mreže, koristeći multipleksiranje talasnih dužina.

U sferi IT sistema i mreža, sa posebnim fokusom na IT sigurnost, Petar se usavršavao i sticao relevantne sertifikacije kao što su: Check Point Security Master (CCSM), Check Point Troubleshooting Expert (CCTE), Check Point Professional Services Engineer (CPSE), Cisco CCNP ENCORE. Takođe, njegova želja za kontinuiranim usavršavanjem vodi ga ka sticanju CKA (Certified Kubernetes Administrator) sertifikata, kako bi produbio svoje razumevanje DevOps i DevSecOps aspekata. 

U prethodnih sedam godina, Petar je dublje zaronio u svet IT sistema i mreža, posebno fokusirajući se na IT sigurnost. Njegovo istraživanje tržišta SOCaaS (Security Operation Center as a Service) i njegova posvećenost razvoju ovog koncepta na lokalnom tržištu rezultirali su njegovom trenutnom pozicijom kao SOC Manager-a u kompaniji PULSOC. U toj ulozi, on organizuje operativne aspekte kompanije, učestvuje u kreiranju strategije i pruža operativne informacije koje doprinose unapređenju kompanijskih procesa.

Petar Bajović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Slobodan Janković

Slobodan Janković kao predstavnik mlade generacije, otvorenog pristupa u razvoju novih tehnologija svoje stavove i energiju usmerio je u sektor bezbednosti. Kroz obrazovanje i specijalizacije koje završio iz oblasti bezbednosti, implementirao je stečeno znanje i veštinu, koju je nesebično ponudio na tržištu formirajući kompaniju Prevent team security. Upravo takav pristup profesiji je od kompanije gde je on direktor napravilo razliku u načinu, efikasnosti i operativnosti u odnosu na veliki broj drugih kompanija iste delatnosti.

Prevent team security je kompanija koja poseduje sertifikate: ISO-9001, ISO-22301, ISO-27001, ISO-14001, ISO-22320, ISO-31000, ISO-37001, ISO-45001, ISO-22315 i kroz paletu pružanja svojih usluga omogućava klijentima punu sigurnost i blagovremenu dostupnost informacija vezanih za bezbednost klijenta na svim poljima koje on zahteva. Ekspertni tim koji je okupio oko sebe u kompaniji, birao je upravo prema normama i kvalifikacijama koje sam poseduje. Kompanija sačinjena na temelju ujedinjenja iskustva (strogo probranih lica koja su zbog beneficija rano penzionisana iz profesionalne vojske i policije) i mladalačke kreativnosti poleta i snage (mladih ljudi koji su otvorenog pogleda na razvoj novih tehnologija i spremni na stalna usavršavanja). Ovakav spoj zrelosti, znanja, sposobnosti i elana se pokazao kao idealan u rešavanju svih poslovnih izazova koji se nalaze pred njima.

Potvrda kvaliteta pružanih usluga ogleda se u tome što ni jedna kompanija koja je sklopila ugovor o primanju usluga od Prevent team security nije raskinula saradnju i tražila usluge druge kuće.

Slobodan sa svojom upornošću, istrajnošću i pozitivnim stavom i pogledom na rešavanje svakog problema, predstavlja čvrst oslonac svakom ko sa njim sarađuje.

Slobodan Janković je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj. Predstavnik je kompanije Prevent team security članice Udruženja e-Razvoj.

 

Aleksandar Radojičić

Aleksandar Radojičić je Magistar ekonomije i ekspert u oblasti marketinga, prodaje i distribucije. Svoja znanja i veštine je, pored osnovnog akademskog obrazovanja, sticao na brojnim edukativnim treninzima iz oblasti biznisa, ali i kroz  praktično iskustvo u poslovnom okruženju.

U svojoj profesionalnoj karijeri Aleksandar je radio na menadžerskim pozicijama u renomiranim kompanijama kao što su: Henkel, TDR, British American Tobacco, ITM, A1. Trenutno je na poziciji generalnog direktora u kompaniji ROX Beograd.

Osim angažovanja u biznis okvirima, Aleksandar je istaknuti filantrop. Angažovan je u nekoliko humanitarnih i poslovnih organizacija, a u Rotary International je na poziciji Guvernera za Distrikt Srbija i Crna Gora.

Aleksandar Radojičić je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj. Predstavnik je kompanije ROX Beograd članice Udruženja e-Razvoj.

 

Aleksandar Stamenković

Aleksandar Stamenković je diplomirani mašinski inženjer, profesor mašinstva, andragog, stručnjak za neformalno obrazovanje odraslih i zaposlenih u industriji, redovan nastavnik matematike, tehnike i tehnologije. Nagrada World Exellence Award od Japanskog Instituta za održavanje fabrika (JIPM) , na poziciji direktora proizvodje i kvaliteta. Poseduje veliko iskustvo u industriji kao inženjer  u najnaprednijim svetskim i domaćim kompanijama: Energoprojekt , Tetra Pak, Coca Cola, Gazprom, KBC Bank, Galenika Fitofarmacija, ...  i kao konsultant Tecla consulting, USA i EIM (Executive Interim Management).

Specijalnost  su mu izrada programa po meri i potrebama klijenata, koristeći najbolje svetske metodologije WCM, TPM (Total Productive Maintenance), za unapređenje poslovanja, koje na našem tržištu preimenuje u brend „Domaćinsko poslovanje“. Postignuti rezultati na trogodoišnjem nivou su: smanjenje proizvodnih zastoja za 85%, redukcija troškova nekvaliteta 80% (2.5 mil e uštede), redukcija troškova održavanja 30%, povećanje ukupne efikasnosti opreme OEE od 40% do 70%, dupliranje proizvodnog učinka, 5.7 miliona eura uštede na projektima unapređenja , 45% smanjenje broja pritužbi kupaca, smanjenje troškova transformacije  za 45%, 10 puta povećanje broja standarda (SOP, OPL,..) izdatih od strane zaposlenih, 18 puta povećanje uključenosti i sugestija zaposlenih, 80% povećanje produktivnosti (proizvod po glavi zposlenog) , 1,35 puta povećanje vremena izmedju dva kvara proizvodnih mašina i uvođenje sistema kontinualnog obrazovanja zaposlenih.

“Domaćinsko poslovanje” je strukturalni pristup klijentima i sistem za dostizanje industrijske odličnosti, sa konceptom 0 gubitaka i 8 Stubova za podršku. Počinje sa fokusom na proizvodnji, gde se Vrednosti i Gubici  kreiraju ruku pod ruku. Cilj je povećanje učinka proizvodnje, kroz vođenje zaposlenih putem kako to da urade. Kasnije u fazi primene, proširuje se sa proizvodnje, na celokupnu organizaciju. Rezultati su bezbedna organizacija bez incidenata, mašine i oprema bez kvarova i visoko kvalitetan proizvod, zbog obrazovanih i veštih zaposlenih. Ukoliko organizacija hoće da bude formalno prepoznata i revidirana, JIPM Japanski Institut za održavanje fabrika obezbedjuje revizije i TPM nagrade izvrsnosti.

2019 godine pokreće  program ATOMS, za  održavanje i unapredjenje zdravlja poslovnih ljudi. Ovaj jedinstven program u nas, šestomesečnog cikličnog servisiranja organizma, obezbeđuje jedine dve stvari koje su nam potrebne za zdravlje: kiseonik i glukozu.  Program podrazumeva bazni kvantni pregled organizma, prirodne tretmane u hiperbaričnoj komori,  konzumiranje biljnih napitaka i dodataka jelima Svetske klase, kao i postavljanje KHI glavnih indikatora zdravlja, koji svaki klijent sam prati i sam postavlja ciljeve. „Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa”.

Aleksandar Stamenković je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Violeta Kalanj

Violeta Kalanj je diplomirani mašinski inženjer, magistar tehničkih nauka sa 25 godina radnog iskustva u različitim razvojnim projektima i u oblasti unapređenja sistema kvaliteta. Takođe, poseduje sertifikate: ISO 9001:2015 Auditor/ Lead Auditor, PECB Certified Data Protection Officer, OHSAS 18001, Authorized ECDL Tester. 

Poslednjih 10 godina uspešno rukovodi održavanjem i unapređenjem sertifikovanog sistema menadžmenta kvalitetom u skladu sa zahtevima standarad ISO 9001. Kao vođa tima učestvovala je u preko 20 internih provera usaglašenosti sistema menadžmenta kvalitetom sa zahtevima standarda ISO 9001:2000/2008/2015. 

Takođe poseduje veliko iskustvo u identifikovanju, analiziranju i proceni rizika, određivanju prioriteta i pokretanju preventivnih i korektivnih mera, kao i nadzoru nad sprovođenjem istih. 

Zahvaljući višegodišnjem profesionalnom iskustvu u oblasti razvojnih projekata, uspešno je vodila i koordinirala brojne projekte implementacije sistema menadžmenta i novih IKT sistema i rešenja u složene i specifične poslovne procese i sisteme. 

Violeta Kalanj je član Udruženja e-Razvoj od osnivanja.

 

Nenad Nikolin

Nenad Nikolin je ugledni serijski preduzetnik, poslovni konsultant i mentor za startape. Suosnivač je i direktor kompanije za ICT konsalting, Fractal Dimension, koja je specijalizovana za planiranje, upravljanje i nadzor nad projektima. Njegova ekspertiza obuhvata dizajniranje i planiranje projekata u oblasti optimizacije poslovnih procesa i primene novih tehnologija i rešenja u savremenom poslovanju. Nenad je angažovan poslovni konsultant za startape  Anora, ECG4Everybody, ServerBytes, Race Duels, Valuator, Artifit, Pivony, Tapni, Mini-Site, Co-Kes i Benefiti. Ukupna vrednost investicija u startape u kojima je Nenad poslovni konsultant ili mentor iznosi 1,2 miliona evra. Takođe je mentor za startape i poslovne inicijative na najvećoj regionalnoj tehnološkoj i startup konferenciji "Take Off" (Istanbul, Turska).

Pored toga, Nenad je osnivač i direktor kompanije CCS Solutions, koja je specijalizovana za razvoj softverskih rešenja, mobilnih aplikacija i digitalne transformacije. Osnivač je više startapa kao što su CouchCoach, MojeVino, MojaVizitKarta, S&N Winehouse, Zelena Maska/Green Mask, Friday in Winery i Super Admin.

Posebno je istaknuto učešće startapa CouchCoach na Euroleague TechChallenge 2018 u Barseloni, a izabran je izabran među 8 najboljih evropskih startapa na B2B Software Days 2019 u Beču. Nenad je pobednik Spark.me takmičenja 2017. (Budva, Crna Gora) i predstavljao je Srbiju na TechCrunch Disrupt konferenciji u San Francisku iste godine. Takođe, osvojio je BootCamp Svetske banke 2018, organizovan od strane Inovacionog fonda Republike Srbije. Nenad je pobednik Get in the Ring takmičenja 2018. u Beogradu i predstavljao je Srbiju na svetskom takmičenju u Cascais, Portugal. Osvojio je takmičenje Startup Live 2019. (Beograd, Srbija) Privredne komore Srbije. Takođe, Nenad je osvojio Seedstars SEE 2019. u Novom Sadu i predstavljao je Srbiju na takmičenju u Nur Sultanu, Kazahstan, 2019. Nenad je bio predstavnik startup zajednice Srbije na raznim konferencijama kao što su Podim (Maribor), Techsylvania (Cluj-Napoca), Startup Europe (Sofija), Untold Stories (Budimpešta), How To Web (Bukurešt), Sarajevo Unlimited (Sarajevo), TechChill (Riga), 4YFN (Barselona) i GITEX (UAE). Kao predstavnik privredne delegacije Republike Srbije učestvovao je na EXPO 2020 (Dubai, UAE). Predstavljao je srpsku startap zajednicu na regionalnoj konferenciji “MatchIn Summit” 2023 u Ohridu (Severna Makedonija).

Nenad Nikolin je dobitnik VIRTUS nagrade za filantropiju u 2020. godini i dobitnik Priznanja e-Razvoj 2020.

Nenad Nikolin je višegodišnji član Udruženja e-Razvoj. Predstavnik je kompanije Fractal Dimension članice Udruženja e-Razvoj.

 

Biljana Trifunović

Biljana Trifunović je dplomirani ekonomista sa radnim iskustvom od 38 godina. Sve vreme bavi se realnom ekonomijom. Njena stručna ekspertiza posebno se ogleda u  oblasti spoljne trgovine, deviznog poslovanja i međunarodnih poreza. Svoje ogromno stručno i praktično znanje prenosi privrednicima na stručnoj platformi koja se isključivo bavi ovim temama.

Radi strudije o transfernim cenama za veliki broj stranih i domaćih kompanija koje posluju sa povezanim licima.

Učestvovala je  kao predavač iz oblasti spoljne trgovine u više projekata koje su finansirali: EU, GIZ i UN.

Kao privrednik-ekspert bila je učesnica u projektu SECEEL koji je finansirala EU. Projektom su bil obuhvaćene preduzetnice iz 9 zemalja, iz svake zemlje po tri. Jedna od tri privrednice iz Srbije, bila  je gospođa Trifunović. Kao završnica četvorogodišnjeg projekta snimljen je dokumentarni film, koji se koristi kao edukativni materijal za mlade preduzetnike, studente i učenike. Prikazan je i u Briselu.

U periodu od 1986-1990. godine,  radila je kao dnevni privredni novinar   u „Privrednom Pregledu“. To iskustvo značajno je uticalo da i danas svoje stručne tekstove i predavanja govori i piše jezkom privrednika, što znači da je odlično rezumeju lekari, inženjeri, farmaceuti ...

Na osnovu realizovanih pionirskih projekata slobodno se može reći da je gospođa Trifunović na svoj način pisala ekonomsku istoriju ex Jugoslavije.

Prva procena društvenog kapitala i svojinska transformacija društvenog preduzeća u deoničarsko društvo, u tadašnjoj Jugoslaviji urađena je decembra 1990. godine. Ovaj pionirski poduhvat, odradila je samostalno. Procena vrednosti društvenog kapitala i svojinska transformacija društvenog preduzeća u deoničarsko društvo urađena je za preduzeće “KOMUNA” iz Skoplja.

Uradila je elaborat o stranom ulaganju američke firme “INK NEW JORK”, vrednost ulaganja bila je 10 miliona USD u ovo makednonsko preduzeće. Projekat je u celini realizovan, a kapital u vidu opreme za proizvodnju kartonske ambalaže, uložen je u novo mešovito preduzeće, koje i danas uspešno posluje.

U periodu od  1991. - 1995. godine, od osnivanja Prve Jugoslovensko-Švajcarske banke a.d., u Beogradu sa suprugom Dejanom Trifunović i saradnicima uspešno su realizovali ugovor koji se odnosio na  kompletan finasijski konsalting. U momentu potpisivanja ugovora u ex Jugoslaviji nije postojao program za bankarsko računovodstvo na PC. Prvi korak u realizaciji ovog ugovora bio je da sa kolegama informatičarima – preduzeća IIB d.o.o., Beograd, napravi program za bankarsko poslovanje na PC.

Ovo je samo mali deo projekata koji je u svojoj bogatoj karijeri realizovala.

Doprinos koji je dala razvoju privrede i privrednicima nije ostao nezapažen u zemlji i regionu.

Dobitnica je prestižne nagrade Cvet uspeha – Žena zmaj 2015. godine, koju svake godine dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

Nagrađena je prestižnim  međunarodnim priznanjem za Srednju i Jugositočnu Evrupu - Nagradu i Priznanje za doprinos razvoju poduzetništva „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ za 2017. godinu.

Autor je knjige PREDUZETNIŠTVO – MOJ IZBOR.

Autor je stručne platforme: www.biljanatrifunovicifa.com

Biljana Trifunović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj. Predstavnik je kompanije IFA članice Udruženja e-Razvoj.

 

Nevena Milovanović

Nevena Milovanović je diplomirani master inženjer prehrambene tehnologije sa više od 20 godina profesionalnog iskustva u oblasti kontrole kvaliteta, ocenjivanja i serifikacije različitih sistema menadžmenta (kao što su ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, HACCP, FSSC, ISO 50001, ISO 27001, ISO 37001 i dr.). Učestovala je u kreiranju i realizaciji više različitih obuka i nekoliko projekata implementacije, posebno u oblastima menadžmenta kvalitetom, zaštitom životne sredine  i bezbednosti hrane. Kao iskusni profecionalac u oblasti oceniivanja i sertifikacije, u svojstvu vodećeg ocenjivača obavila je preko 1500 provera organizacija različitih delatnosti kako u Srbiji, tako i u regionu Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Rusiji.

Nevena Milovanović je tokom 2021. godine uspešno prošla tromesečnu međunardonu obuku ʺTraining of Trainers on Bussines Resillence“ u organizaciji Regional Consultancy Fund for Quality Assurance – Sout East Europe i uspešno realizovala pilot projekat konsalting/obuke na primeru jedne odabrane organizacije.

U poslednjih par godina svoj profesionalni razvoj usmerava na upravljanje kvalitetom, unapređenje i integraciju sitema menadžmenta kao Direktor kvaliteta i koordinator procesa u proizvodnoj organizaciji koja je izvozno orjentisana. Integrativnim pristupom sistemima menadžmenta teži da stalno podstiče i promoviše kulturu sistema menadžmenta na svim nivoima unutar organizacije kako bi se očekivani ishodi učinka poslovanja još efikasnije ostvarivali.

Nevena Milovanović je član Udruženja e-Razvoj od osnivanja.

 

Ivan Moljković

Ivan Moljković je specijalista tehničke podrške sa dugogodišnjim iskustvom u IT industriji. Završio je elektrotehničku školu kao elektrotehničar pogona i odmah započeo svoju poslovnu karijeru.

Najviše iskustva stekao je u svetski poznatoj kompaniji NCR, koja se bavi pružanjem softverske, menadžerske, konsultantske i tehnološke usluge u IT industriji. Tu je radio kao softverski i hardverski tehničar korisničke podrške za POS, NON POS, i SCO sisteme poslednje generacije, i široki opseg prateće opreme, kao i na testiranju novih procedura radi unapređenja kvaliteta usluga i smanjenja troškova kompanije. Zahvaljujući izvanrednom uspehu na polju tehničke podrške, pridružio se i posebno oformljenom timu za specijalne projekte, i dobio priliku da obučava novozaposlene i uvodi ih u kompleksne kompanijske procedure i procese.

Ivan je trenutno zaposlen na poziciji softverskog administratora za podršku internih sistema kompanija i koordinator tehničara na terenu u kompaniji S&T koja je među vodećim sistem integratorima u Centralnoj i Istočnoj Evropi, i vodi se kao najpoznatiji provajder IT usluga i rešenja koji pruža sveobuhvatnu podršku svojim korisnicima već više od 25 godina kroz implementaciju kompleksnih IT projekata. Spektar usluga se kreće od planiranja , preko implementacije i integracije do dugoročnog održavanja sistema i opreme.

Zahvaljući uspešnoj karijeri na polju IT tehnologije, Ivan nastavlja svoje profesionalno usavršavanje kroz završenu obuku za inženjera kontrole kvaliteta za testiranje softvera. Njegova želja za sticanjem novih znanja i veština, visokodetaljna posvećenost rešavanju problema i ekspertsko znanje na polju tehničke podrške čine ga visokokvalifikovanim profesionalcem u IT industriji.

Ivan Moljković je član Udruženja e-Razvoj.

 

Ana Jovanović

Ana Jovanović je suosnivač Krojača (www.krojac.com), kompanije posvećene razvoju veba, a od 2010. godine i obrazovanju, osnivanjem Krojačeve škole (www.krojacevaskola.com), gde je Ana trenutno direktor.

Krojačeva škola je razvila sopstveni LMS (Learning Management Sistem) za proizvodnju i isporuku onlajn kurseva. Trenutno postoje dve platforme: b2c za individualnu obuku i b2b za obuku zaposlenih. Broj aktivnih studenata u bilo kom trenutku je 35.000.

Inspira Grupa je prepoznala Krojačevu školu kao kompaniju sa zajedničkim vrednostima i postala njen manjinski suvlasnik, sa planovima za integraciju u sistem Inspira Grupe u bliskoj budućnosti.

Ana je i autor projekta Suveniri Srbije, krovne organizacije za promociju segmenta tržišta suvenira i tradicionalnih zanata i pružanje besplatne savetodavne podrške za bolje prisustvo na tržištu, marketing, prodaju i autorska prava.

Ima višegodišnje iskustvo u razvoju poslovanja i implementaciji strategije. Angažovana je od strane Holandske državne razvojne organizacije (SNV) kao konsultant za implementaciju koncepta autorskih prava projekta u regionu, član SVOT tima za razvoj konkurentnosti turističkog proizvoda na Balkanu i savetnik i trener za razvoj poslovanja, uspešno onlajn prisustvo, marketing i PR.

Ana je članica EU Mentorship Network i zvanični mentor za žensko preduzetništvo u Srbiji.

Ana je aktivni govornik na preko 100 konferencija, treninga, stručnih događaja i seminara.

Ekspertiza: postavljanje strategije tržišnog nastupa, marketinga i komunikacije.

Nagrade: AFA nagrada za najagilnije poslovanje, Plaketa DIS - priznanje za izvanredne doprinose u razvoju informatike Srbije za eLearning platformu Krojačeve škole, IT Awards  - nagrada za poseban doprinos obrazovanju, Nagrada Kluba privrednih novinara Srbije, Cvet uspeha - nagrada Udruženja poslovnih žena Srbije za najbolji model zapošljavanja, E-trgovina AWARD - najbolje internet rešenje i priznanje za unapređenje e-poslovanja.

Ana Jovanović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Aleksandar Damnjanović

Aleksandar Damnjanović je doktor ekonomskih nauka, vanredni profesor za naučnu oblast menadžment i biznis.

Naučno-istraživački rad profesora Aleksandra Damnjanovića je razvojno-uzlazne orijentacije, uz tematsko proširenje i interdisciplinarno upotpunjavanje istraživačkog angažovanja. Sadržaji radova ukazuju na visoku naučnu obaveštenost, poznavanje i korišćenje domaćih i stranih izvora i sposobnost zaključivanja utemeljenog na realističnoj osnovi. Takvim svojim stručnim i naučnim radom značajno je doprineo razvoju naučne misli, naučno-istraživačkog potencijala iz naučne oblasti menadžment i biznis. Naučnu relevantnost rezultata naučno-istraživačkog rada, vanr. prof. dr Aleksandar M. Damnjanović, dokazao je radovima u stranim i domaćim časopisima kao i u zbornicima sa međunarodnih i nacionalnih konferencija. Objavljeni  radovi predstavljaju originalne naučno-stručne radove koji su nastali kao rezultat  njegovog  višegodišnjeg naučno-istraživačkog rada i predstavljaju organizovano i sistematizovano znanje, napisanih uz pomoć naučnih metoda, teorijski utemeljenih na jasnim teorijskim pretpostavkama i akumuliranom znanju i korektno definisanim hipotezama i studioznim analizama. Bibliografija objavljenih radova kao i učešće u naučno-istraživačkom i nastavno-obrazovnom radu predstavljaju sigurnost i uverljivu potvrdu da  je vanredni prof. dr Aleksandar M. Damnjanović izgradio kompetentne sposobnosti za samostalan i timski naučno-istraživački rad, kao i sposobnost za nastavno – obrazovni rad.

Mentor je i član komisija na više doktorskih disertacija, master i diplomskih radova.

Prof. dr Aleksandar M. Damnjanović ima preko 100 naučno-stručnih radova, nekoliko univerzitetskih udžbenika i indeks kompetencije preko 300 nastavničkih bodova. Učestvovao na preko 20 projekata koji su naučnog – istraživačkog – razvojnog karaktera.

Prof. dr Aleksandar Damnjanović ima bogato višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u javnom i privatnom sektoru, predsednik odbora direktora, direktor, zamenik, pomoćnik direktora, predsednik …).

Aleksandar Damnjanović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Slobodan Krstić

Slobodan Krstić je istaknuti stručnjak u oblasti elektronike, telekomunikacija, metrologije pri ispitivanju NVO i informacionih tehnologija. Njegovo profesionalno putovanje je obeleženo značajnim dostignućima i doprinosima u različitim oblastima, od vojne tehnologije do informacionog društva.

Svoj profesionalni put započeo je diplomiravši na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1982. godine, stekavši zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike. Ova akademska osnova postavila je temelj za njegovu kasniju uspešnu karijeru.

Nakon diplomiranja, Krstić je stekao značajno iskustvo radeći u Tehničkom opitnom centru KoV na opitnom poligonu Nikinci u periodu od 1983. do 1993. godine kao Načelnik odseka za merenja i snimanja pri ispitivanju naoružanja i vojne opreme (NVO), gde se bavio unutrašnjebalističkim, međubalističkim i spoljnobalističkim merenjima NVO primenom savremenih mernih uređaja, a posebno Doppler radara specijalne namene. U tom periodu značajan doprinos dao je u razvoju i primeni metodologija laboratorijskih i poligonskih merenja električnih i neelektričnih veličina u ekstremnim uslovima ispitivanja NVO. Najveći doprinos dao je u inovaciji kod obrade Dopplerovog signala primenom specijalnih analognih i digitalnih filtera i razvojem algoritama i softvera za FFT analizu digitalnog signala.

Nakon vojnog sektora, Krstić je ostvario uspešne angažmane u privatnom sektoru. Radio je kao direktor prodaje telekomunikacione opreme u firmi SUMMA-Šabac, kao i osnivač i direktor sopstvene firme ETTA-TEL-Šabac, koja se bavila prodajom, održavanjem i servisiranjem telekomunikacione i računarske opreme.

Dalje, njegovo stručno iskustvo obuhvata i ulogu glavnog sistem administratora računarske mreže u firmi GEOKARTA-Beograd, kao i direktora prodaje telekomunikacione, računarske i birotehničke opreme u firmi INTERSOFT-Beograd.

Od 2001. do 2020. gospodin Krstić je zaposlen u Jugoimport-SDPR J.P., gde je bio angažovan kao Rukovodilac za informatiku i kvalitet. Njegova uloga u razvoju procesno orijentisanog informacionog sistema doprinela je usklađenosti sa zahtevima sistema menadžmenta kvalitetom preduzeća. Takođe, bio je ključna figura u formiranju ECDL test centra u Jugoimport-SDPR-u, što je omogućilo da preko 99% zaposlenih steknu ECDL sertifikate, čime je značajno doprineo promociji sertifikacije osnovnog informatičkog obrazovanja u Srbiji.

Krstić je igrao značajnu ulogu u razvoju i promociji informacionog društva Republike Srbije. Izabran je za Nacionalnog ECDL koordinatora za Srbiju od strane Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije -JISA. Takođe, kao član žirija za dodelu godišnje IKT nagrade DISKOBOLOS, doprineo je prepoznavanju i nagrađivanju izvanrednih dostignuća u informacionim tehnologijama. Kroz svoj rad, Slobodan Krstić je demonstrirao visok nivo stručnosti, angažovanosti i liderstva u oblastima elektronike, telekomunikacija, metrologije pri ispitivanju NVO i informacionih tehnologija. Njegova karijera obuhvata uspešne radne uloge u različitim sektorima i pruža inspiraciju kao model posvećenosti profesionalnom razvoju i unapređenju informacionog društva. Na njegovu inicijativu 2010. godine formirano je poslovno Udruženje e-Razvoj.

Slobodan Krstić je osnivač i predsednik Udruženja e-Razvoj.

 

Predrag Nikolić

Predrag Nikolić je kroz višegodišnje profesionalno delovanje i kontinuirano usavršavanje postao stručnjak sa bogatim znanjem i širokim spektrom veština u oblastima prava, bezbednosti i srodnih disciplina.

Predrag Nikolić je magistrirao prava 2020. godine sa fokusom na poslovno pravo. Osim formalnog obrazovanja, njegov put je obuhvatao kontinuirano nadograđivanje znanja kroz rad u različitim sektorima prava i bezbednosti. Ovo obuhvata kombinaciju teoretskog znanja i praktičnog iskustva koja su se spojila kako bi formirala osnovu njegove stručnosti.

Tokom svoje karijere, Predrag Nikolić je obavljao različite poslove koji su mu omogućili da stekne širok spektar veština u pravu i bezbednosti. Njegova radna iskustva obuhvataju: Preduzeće za bezbednost poslovanja, imovine i lica Protecta Group DOO Beograd (Kontrola i ocenjivanje zaposlenih u sektoru fizičkog obezbeđenja i aktivnosti u detektivskoj agenciji Protecta), Agencija za obezbeđenje Kuguar, Beograd, Preduzeće za bezbednost poslovanja, imovine i lica Vinstrol doo Beograd (Menadžer bezbednosti, odgovoran za koordinaciju bezbednosnih aktivnosti i pružanje pravnih saveta u vezi sa bezbednosnim pitanjima), Gradska uprava Grada Beograda - Sekretarijat za poslove komunalne milicije (Rad kao komunalni milicionar sa fokusom na operativnu podršku), Udruženje Kriminalističkih profajlera,  Novi Sad (Stručna podrška udruženju u oblasti kriminalistike), Udruženje Međunarodni centar za bezbednost – ISC, Beograd (Zamenik predsednika, uključujući aktivnosti usmerene na unapređenje bezbednosti), Udruženje Internacionalna policijska organizacija – IPO, Beograd (Stručni saradnik i predavač bezbednosnih nauka, doprinos edukaciji i stručnom razvoju) itd.

Predrag Nikolić poseduje raznolike veštine koje ga čine kompetentnim stručnjakom u oblastima prava i bezbednosti: Duboko razumevanje pravnih aspekata u poslovanju i bezbednosti, Operativno iskustvo u terenskom radu i detektivskim aktivnostima, Veštine edukacije i obuke, Koordinacija bezbednosnih aktivnosti i strategijsko planiranje, Pružanje pravnih saveta za usklađivanje sa zakonima i propisima.

Predrag Nikolić je prošao kroz raznoliku obuku i stekao relevantne licence i sertifikate, uključujući licencu za specijalističke poslove obezbeđenja, obuku za rukovanje oružjem i specijalizovane kurseve iz oblasti kriminalističkog profilisanja, forenzike, kriznih situacija, poslovne bezbednosti i administracije.

Predrag Nikolić je stručnjak sa širokim spektrom znanja i veština u oblastima prava i bezbednosti. Njegova obrazovna pozadina, bogato radno iskustvo, kontinuirano usavršavanje i doprinos udruženjima i organizacijama potvrđuju njegovu stručnost. Njegova multidisciplinarna ekspertiza omogućava mu da se nosi sa raznolikim izazovima i da pruži dubinsko razumevanje kako teorijskih tako i praktičnih aspekata prava i bezbednosti.

Predrag Nikolić je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Uroš Pantoš

Uroš Pantoš je diplomirani ekonomista sa dugogodišnjim radnim iskustvom u spoljnoj trgovini u jednoj od najuspešnijih i najuticajnihjih srpskih kompanija sa tradicijom dugom preko sedam decenija.  

U svom dosadašnjem radu aktivno je učestvovao u pregovorima sa partnerima širom sveta i to iz vodećih svetskih kompanija. Takođe, bavi se i identifikovanjem, analizom i procenom rizika koji spoljnotrgovinski poslovi nose, kao i  dokumentarnim poslovima (trade finance) u cilju obezbeđenja naplate/plaćanja. 

Uspešno sprovodi aktivnosti u vezi sa finansijskom operativom, verifikacijom, SWOT analizom, planiranjem, i implementacijom novih poslovnih procesa u okviru organizacije.      

Svoje znanje je usavršavao na više stručnih specijalističkih seminara i panela u organizaciji Medunarodne trgovinske komore (ICC), na temu trade finance (dokumentarnih poslova) dokumentarnih akreditiva i bankarskih garancija, kao i njihove specifične primene u različitim zemljama uključujući i primenu pravila INCOTERMS 2020, URDG 758, UCP600. 

Tečno govori engleski jezik i poseduje osnovno znanje francuskog jezika. 

Uroš Pantoš je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Nikola Glintić

U savremenom poslovnom okruženju, gde se informacije brzo menjaju i konkurencija je sveprisutna, pojedinac koji se ističe svojim znanjem, iskustvom i posvećenošću poslu zaslužuje pažnju. Nikola Glintić, rođen 1994. godine, predstavlja takav primer. Diplomirani i master ekonomista Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, sa zvanjem ovlašćenog računovođe stečenim kod Saveza računovođa, Nikola je utemeljen u ekonomskoj struci.

Njegova predanost poslovnom svetu ogleda se kroz porodičnu firmu Fincon (https://fincon.rs/), sa sedištem u Novom Sadu. Fincon se specijalizovao za pružanje sveobuhvatnih usluga knjigovodstva, računovodstva, finansijskog savetovanja, poreskog konsaltinga i konsultantskih usluga pri apliciranju za bankarske kredite. Ova multifunkcionalnost ukazuje na duboko razumevanje potreba klijenata i kompleksnosti moderne poslovne klime.

Ono što izdvaja Nikolu jeste njegova svestranost. Kroz rad u porodičnoj firmi, u ranoj fazi karijere uočio je da preduzetnicima, bilo da su mladi entuzijasti ili iskusni poslovni lideri, često nedostaju ključne informacije o poslovanju, poreskom sistemu i ostalim bitnim aspektima. Ova praznina u znanju često dovodi do donošenja neispravnih odluka koje mogu usporiti razvoj poslovanja.

Rešenje koje je Nikola Glintić pronašao leži u oblasti obrazovanja i podeli znanja. Odlučio je da deli svoje ekspertsko znanje putem društvenih mreža, nudeći edukativni sadržaj za preduzetnike. Ovaj pionirski pristup omogućava preduzetnicima da steknu ključna znanja koja će postaviti čvrste temelje za njihovo poslovanje.

Njegovo iskustvo dobijeno kroz brojne konsultacije sa klijentima omogućilo mu je da razume njihove dileme i izazove. Svoje dragoceno iskustvo prenosi svakom novom klijentu, čime olakšava njihov poslovni put. Pohvale i pozitivan "feedback" od klijenata potvrđuju vrednost njegovih saveta i pristupa.

Osim toga, Nikola je kreirao eBook pod nazivom "Saznaj sve o preduzetnicima", gde je dublje istražio i objasnio ključne dileme sa kojima se preduzetnici suočavaju. Ova inicijativa dodatno pokazuje njegovu posvećenost i želju da deli svoje znanje na sistematičan i pristupačan način.

Njegova posvećenost ne prestaje samo kod edukacije. Nikola isto tako naginje ka pronalaženju novih puteva za olakšavanje poslovanja, kako za svoje klijente, tako i za knjigovođe. Njegova namera da unapredi procese kroz automatizaciju i pronalaženje novih rešenja pokazuje njegovu vizionarsku stranu.

Nikola Glintić je primer stručnjaka koji ne samo da je stekao visoko obrazovanje i profesionalne kvalifikacije, već i koristi svoje znanje kako bi obogatio poslovnu zajednicu. Njegova edukativna inicijativa i strast prema razvoju preduzetništva čine ga ne samo ekspertom u svom polju, već i mentorm koji pomaže drugima da ostvare svoje poslovne ambicije.

Nikola Glintić je član Udruženja e-Razvoj.

 

Jovan Aleksić

Jovan Aleksić je akreditovani realizator programa stručnog usavršavanja u oblasti digitalne pismenosti sa preko 20 godina iskustva.

Od sredine 1990-tih godina se bavi edukacijom u domenu informacionih tehnologija – počevši od privatnih časova, preko škola računara, sve do državnih institucija i javne uprave. Od 2013. drži obuke u Službi za upravljanje kadrovima Vlade republike Srbije, a formiranjem Nacionalne akademije za javnu upravu 2018, postaje njen stalni predavač. Zahvaljujući originalnom stilu rada, zbog ostvarenih rezultata dobitnik je priznanja NAJU za najboljeg predavača (iz domena IT) 2018. i 2022. Osim u državnoj upravi, održao je i brojne obuke u ministarstvima, jedinicama lokalne samouprave (opštinama), kao i preduzećima i drugim institucijama.

Ovlašćeni je ispitivač po evropskom ECDL standardu. Od 2007. godine poseduje licence ECDL Authorized Tester i ECDL Expert Tester što mu omogućuje sprovođenje testiranja osnovnog i naprednog nivoa. Do danas je testirano više hiljada kandidata (pojedinaca i u okviru institucija) i uspešno dobilo ECDL sertifikate.

Obuke karakteriše jedinstveni stil, originalan pristup pun kreativnih elemenata, ali uvek sa istim ciljem - pomoći polaznicima da budu uspešniji u svom sopstvenom radu!

Osim računarske, veoma je aktivan i u širenju naučne pismenosti i popularizaciji nauke. Svoje aktivnosti sprovodi kroz nekoliko društava/organizacija, a manifestuju se popularnim predavanjima, učešćem u radio i TV emisijama i pisanjem članaka. Sa mobilnim digitalnim planetarijumom, upriličio je brojna gostovanja po školama, festivalima nauke i sličnim manifestacijama. Autor je i voditelj naučno-popularnog serijala "5 minuta za fiziku i astronomiju" na TV Brejnz.

U okviru Centra za poslovnu podršku, raspoložen je da svojim znanjem i iskustvom pomogne svim zainteresovanim stranama da se stručno usavrše i unaprede svoje poslovanje.

Jovan Aleksić je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Olivera Purić Luković

Olivera Purić Luković je stručnjaka s bogatim iskustvom u oblasti poslovne i procesne analize, IT upravljanju i digitalnoj transformaciji. Sa diplomom Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i višedecenijskim radom u Agenciji Beoluk konsalting kao ICT konsultant, Olivera je prava inovatorka u svetu modernog poslovanja.

Olivera je majstor organizacije rada i procesnog reinženjeringa. Njeno impresivno iskustvo obuhvata širok spektar oblasti, uključujući unapređenje i razvoj poslovnih funkcija. Ona je lider u vođenju IT projekata i IT menadžmentu.

Olivera poseduje izuzetno poznavanje poslovnih procesa, zakonske regulative i ekonomske kategorije poslovanja u različitim industrijama, uključujući visokogradnju, niskogradnju, izgradnju i distribuciju prirodnog gasa, osiguranje i bankarstvo. U poslednje četiri godine, ona je postala i stručnjak u oblasti pravosuđa kroz svoj rad na IPA projektima unapređenja pravosuđa u Republici Srbiji.

Olivera je uvek bila u koraku sa digitalnom transformacijom. Sa više sertifikata u upravljanju IT procesima, poznavanju SQL programskih jezika i Oracle platforme, ona je takođe stekla status sertifikovanog digitalnog konsultanta. Ovaj prestižni status je dobila kroz program Privredne komore Srbije, GIZ-a i Privredne komore Austrije. Kao polaznik prve generacije sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju, Olivera je bila deo projekta "Digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Srbiji 2018-2021."

Olivera Purić Luković nije samo stručnjak u svojoj oblasti, već i strastveni predavač i trener. Deli svoje znanje i iskustvo u oblastima poslovne analize i upravljanja IT procesima, doprinoseći obrazovanju budućih lidera u svetu informacionih tehnologija.

Olivera je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Milan Miličić

Milan Miličić je stručnjak sa bogatim iskustvom u oblastima prodaje, marketinga i menadžmenta, koje je sticao tokom prvih 25 godina svoje karijere. Sa širokim spektrom veština i znanja, Milan se ističe kao izuzetan lider i stručnjak u poslovnom svetu.

Tokom svoje impresivne karijere, Milan je obavljao ključne menadžerske uloge u različitim renomiranim kompanijama, uključujući ComTrade Group, Genel Group, ASUS Technologies, EUnet Group i La Fantana. Njegovo iskustvo obuhvata vođenje i upravljanje prodajom, marketingom i celokupnim poslovanjem kompanija, pri čemu je stekao duboko razumevanje kako ove oblasti međusobno deluju.

U poslednjih četiri godine, Milan uspešno vodi Management Training Centar (MTC) kao CEO i vlasnik. MTC je cenjeni edukativno-konsultantski centar sa autorizovanim programima, uključujući Akademiju prodaje, Akademiju Brendinga i Akademiju Javnog nastupa. MTC-ov tim stručnjaka pruža konsultativne usluge kompanijama različitih veličina i industrija, pomažući im da prevaziđu izazove i ostvare svoje ciljeve.

Milan je bio predavač u Mokrogorkoskoj školi menadžementa, a stručnost dodatno potvrđuje i njegova uloga kao predavača na Poslovnoj Akademiji Privredne Komore Srbije, gde prenosi svoje znanje i iskustvo sledećoj generaciji poslovnih lidera.

Pored svog poslovnog angažmana, Milan je takođe aktivno prisutan u medijima i književnosti. Njegovo novinarsko iskustvo, nagradama nagrađivana autorska emisija "High Tech" i knjige poput "BRANDopedia" i romana "Bitka za Evropu" dodatno obogaćuju njegovu kreativnu dimenziju. Osim toga, Milan deli svoje stručne uvide putem kolumni u stručnim časopisima, fokusirajući se na teme iz oblasti prodaje, marketinga i nove tehnologije.

Milanovo iskustvo, stručnost i predanost čine ga vodećim ekspertom u oblastima prodaje, marketinga i menadžmenta u Srbiji i šire.

Milan Miličić je član Udruženja e-Razvoj od osnivanja.

 

Vladimir Jovanović

Vladimir Jovanović je talentovani stručnjak sa bogatim profesionalnim iskustvom i impresivnom karijerom. Njegova stručnost obuhvata različite oblasti, a njegov rad se proteže kroz decenije, ostavljajući značajan uticaj u svom domenu.

Vladimir je rođen 1959. godine u Novom Sadu, Srbija. Svoj put ka stručnosti započeo je pohađanjem Centra za dizajn "Bogdan Šuput". Tokom svojih školovanja, paralelno se posvećivao i proučavao jugoslovensku i svetsku književnost od 1978. do 1982. godine.

Nakon školovanja, Vladimir Jovanović je započeo svoju karijeru kao dizajner i animator na TV Novi Sad do 1982. godine. Od 1984. do 1986. godine, posedovao je sopstveni studio za industrijsku fotografiju i video produkciju pod nazivom "Spektra" u Novom Sadu. U periodu od 1987. do 1991. godine, radio je kao dizajner i tehnički urednik u NIŠЈP "Dnevnik". Nakon toga, tokom perioda od 1991. do 2000. godine, obavljao je funkciju šefa dizajn timova u više izdavačkih i štamparskih kuća. Njegova karijera se nastavila kao urednik elektronskih izdanja u Gradskom informativnom centru "Apolo" od 2000. do 2004. godine. Posebno se istakao kao autor i urednik emisije "ICT Megabit" od 2004. godine, koja je više puta nagrađivana na međunarodnom konkursu "Diskobolos". Od 2012. godine, aktivno je radio kao autor i urednik emisije iz oblasti turizma pod nazivom "Turistički vodič". Dodatno, od 2014. godine, Vladimir Jovanović je koautor emisija "Nekе važnе stvari, tu oko nas" i "Balkanorama".

Vladimir Jovanović se takođe istakao kroz brojne projekte tokom svoje karijere. Neki od značajnijih projekata uključuju: Uvođenje informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u NIŠЈP "Dnevnik" u Novom Sadu od 1988. do 1991. godine, Osniivanje i razvoj elektronskog dizajn studija u štampariji "LitoStudio" od 1994. do 1998. godine, Dizajn i webmastering zvanične web prezentacije grada Novog Sada od 2000. do 2004. godine, Projektovanje i izrada specijalizovanog programskog paketa "Virg Soft" za potpunu automatizaciju rada štampanih i elektronskih medija od 2005. godine, Projektovanje, dizajn i izrada elektronskog portala grada Novog Sada, za potrebe gradske uprave sa svim elementima elektronske uprave od 2009. godine. Autor je i drugih brojnih domaćih projekata (lokalni, pokrajinski i republički nivo) i učesnik na dva međunarodna projekta. Više puta je bio član komisija za sufiansiranje medija na okalnom, pokrajinskom i republičkom nivou.

Vladimir Jovanović je takođe aktivan član različitih udruženja, uključujući FIJET (Svetsko udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu), UNS (Udruženje novinara Srbije), UNV (Udruženje novinara Vojvodine), UTNV (Udruženje turističkih novinara Vojvodine), UPIDIV (Udruženje primenjenih umetnika i dizajnera) itd.

Vladimir Jovanović je stručnjak koji je spreman da svoje znanje i iskustvo podeli sa drugima. Njegova ekspertska raspoloživost obuhvata: Obuku za izradu i uslužnu izradu projekata lokalnih uprava, pokrajinskih sekretarijata i republičkih ministarstava, Obuku za rad u komisijama za ocenu projekata. Izradu marketing i medija planova za sve vrste medija, Praćenje medijske pokrivenosti klijenata (miks medija: štampani, elektronski i digitalni mediji), TV produkciju, Digitalni marketing (društvene mreže), Organizaciju konferencija, kongresa, seminara i radionica u sopstvenom prostoru sa kapacitetima od 60, 120 i 280 sedišta itd.

Vladimir Jovanović je stručnjak čija se strast i posvećenost vidljiva kroz njegov impresivan portfolio projekata i izlaganja na relevantnim izložbama. Njegovo iskustvo i veštine čine ga dragocenim resursom u oblasti dizajna, medija i informacionih tehnologija.

Vladimir Jovanović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Branimir Močević

Branimir Močević je IT Konsultant i istaknut istručnjak u različitim IT oblastima , uključujući mrežne tehnologije i servere, projektovanje i implementacija ERP sistema, konsultantske usluge i projektni menadžment.

Branimir je trenutno na funkciji IT konsultanta firme Jaggaer za istočnu obalu SAD i zapadnu Evropu. Radio je na preko 70 projekata implementacije softvera, a neki od klijenata su Američki Univerziteti: Harvard, Princeton, Massachusets Institute of Technology- Lincoln Labs, Utah State University, Cornell i firme kao što su: Fujifilm Dyosinth, Syros Labs, Merck, PwC i mnoge druge. Takođe je dugi niz godina radio kao predsednik komiteta za digitalnu transformaciju Rotary Inernational District 2483, Srbija i Crna Gora.

Sa višegodišnjim iskustvom u projektovanju i implementaciji  softverskih rešenja, njegovim menadžerskim veštinama i vođenjem projekata, kao i humanitarnim radom čine ga uspešnom figurom u oblasti IT usluga.

Branimir Močević je član Udruženja e-Razvoj.

 

Ljubomir Ivaniš

Ljubomir Ivaniš je magistar informatike, dugogodišnji predavač i edukator.

Poseduje obimno iskustvo u oblastima upravljanja, informacionim tehnologijama, IT arhitekturi, bezbednosnim i mrežnim rešenjima.

Ljubomir je trenutno na funkciji rukovodioca u kompaniji GDC Services Srbija. Ima iskustva u radu sa globalnim korporacijama u svim regijama sveta. Trenutno je angažovan na projektu kod globalnog proizvođača pneumatika za motorna vozila. Obavlja poslove starijeg rukovodioca operacija u okviru kojih uspešno vodi tim rukovodilaca sektora i podizvođača te kompanije.

Ljubomir je prepoznat kao veoma iskusan predavač sa preko 12 godina iskustva. Učestvovao je na velikom broju međunarodnih i domaćih skupova kao gostujući predavač. Prepoznat je od strane Microsoft korporacije kao lider u oblasti obuke gde je bio proglašen za globalnog lidera u oblasti edukacije sedam godina za redom.

Dosadašnjim angažovanjem ostvario je bogato iskustvo u vođenju tehničkih projekata i projektnih timova. Predvodio je implementacije različitih tehnoloških rešenja, uključujući mrežne tehnologije, bezbednosna rešenja i infrastrukturna rešenja u oblaku prema potrebama korisnika.

Njegove menadžerske veštine i tehnološka ekspertiza čine ga vrednim profesionalcem u oblasti IT usluga i konsaltinga kompanijama svih veličina koje su u procesu tranzicije ili žele da pokrenu digitalizaciju.

Kao dugogodišnji član udruženja e-Razvoj, Ljubomir Ivaniš spreman je da u okviru Centra za poslovnu podršku svojim znanjem i iskustvom pomogne svim zainteresovanim stranama da se stručno usavrše i unaprede svoje poslovanje uz pomoć digitalnih tehnologija i njihove implementacije.

Ljubomir Ivaniš je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Milica Slijepčević

Prof. dr Milica Slijepčević je priznati stručnjak sa bogatim iskustvom u oblasti korporativne komunikacije, digitalnog marketinga, upravljanja ljudskim resursima i mnogim drugim oblastima. Evo detaljnog pregleda njene ekspertize i profesionalnog iskustva:

Strategija korporativne komunikacije: Profesorka Slijepčević je stručnjak u oblasti razvoja strategija za efikasnu korporativnu komunikaciju. Ova ekspertiza obuhvata planiranje komunikacije, izgradnju brenda i odnosa s javnošću.

Digitalna marketing strategija: Ona ima duboko razumevanje digitalnog marketinga, uključujući upotrebu društvenih medija, SEO, i drugih digitalnih alatki kako bi se postigao uspeh u online promociji.

HR strategija: Kao stručnjak za ljudske resurse, Profesor Slijepčević je sposobna da razvija strategije za upravljanje zaposlenima, regrutaciju, obuku i motivaciju osoblja.

Employer branding strategija: Poseduje ekspertizu u kreiranju strategija za izgradnju pozitivnog imidža poslodavca kako bi privukla i zadržala talentovane radnike.

Public speach: Ima iskustvo u javnom govoru, što je ključna veština za efikasnu komunikaciju s publikom.

PR strategy: Profesorka Slijepčević se bavi razvojem strategija za odnose s javnošću, uključujući krizne komunikacije i građenje pozitivnog imidža kompanija.

CSR strategy, ESG: Razumevanje korporativne društvene odgovornosti (CSR) i ekonomske, socijalne i upravljačke aspekte (ESG) korporacija.

Ona ima višegodišnje iskustvo u oblasti korporativne komunikacije i odnosa s javnošću, uključujući pozicije kao menadžer za digitalne komunikacije, menadžer za digitalne i korporativne komunikacije, PR menadžer i direktor Sektora za odnose s javnošću u Kompaniji 'Dunav osiguranje' a.d.o..

Kao vanredni profesor na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, predaje različite predmete iz oblasti integrisanih marketinških komunikacija, upravljanja ljudskim resursima, strateškog marketinga i modnog marketinga.

Profesorka Slijepčević je takođe osnivač nevladine organizacije Centar za komunikaciju Flou, koja je realizovala više od 10 projekata.

Doktorirala je na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu sa tezom pod nazivom "Savremeni model integrisane korporativne komunikacije." Magistrirala je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Profesorka Slijepčević je nagrađena više puta za svoj doprinos razvoju Univerziteta Metropolitan u Beogradu. Takođe je dobila priznanje za doprinos razvoju davalaštva od Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Srbije.

Član je Suda časti Društva Srbije za odnose s javnošću i članica Nadzornog odbora UEPS-a (Udruženje za tržišne komunikacije Srbije). Takođe je članica niza domaćih i stranih stručnih organizacija i posvećena je razvoju struke i neprekidnom radu i edukaciji.

Prof. dr Milica Slijepčević je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Ivan Mladenović

Ivan Mladenović je visoko iskusan profesionalac sa više od 15 godina iskustva u ICT (Informaciono-komunikacione tehnologije) industriji. Tokom svoje karijere, Ivan se istakao u razvoju novih tehnologija, s posebnim fokusom na oblasti mrežnih tehnologija i cybersecurity. Evo detaljnijeg pregleda njegove ekspertize:

Razvoj novih tehnologija: Ivan Mladenović je stekao duboko razumevanje i stručnost u razvoju inovativnih tehnoloških rešenja. Njegovo iskustvo u ovom području obuhvata razvoj mrežnih tehnologija, kao i cybersecurity rešenja koja su ključna za zaštitu organizacija od različitih pretnji.

Rad u stranim kompanijama: Ivan je započeo svoju karijeru u renomiranim stranim kompanijama kao što su Allied Telesis i D-Link. Ove kompanije su lideri u oblasti mrežne opreme, a Ivan je stekao dragoceno iskustvo i znanje radeći za njih.

Regionalno liderstvo: Nakon rada u internacionalnim kompanijama, Ivan je prešao u poljsku kompaniju Clico, gde je obavljao funkciju regionalnog direktora. Ova pozicija mu je omogućila da nadgleda distribuciju mrežnih i cybersecurity rešenja na teritoriji bivših jugoslovenskih zemalja (ex-Yu), sa posebnim naglaskom na Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju. Ova uloga zahtevala je ne samo stručnost u tehnologiji, već i duboko razumevanje regionalnog tržišta i poslovnih dinamika.

Trenutna pozicija u Check Point: Danas, Ivan Mladenović radi u kompaniji Check Point, koja je jedan od lidera u svetu cybersecurity-a. Na svojoj trenutnoj poziciji, odgovoran je za razvoj poslovanja kompanije na teritoriji Srbije. Ovo uključuje usmeravanje strategija zaštite informacija i mrežne bezbednosti za klijente u regionu.

Stručnost u cybersecurity-u: Ivanovo trenutno angažovanje u oblasti cybersecurity-a čini ga ekspertom u zaštiti od cyber pretnji. Razvijajući strategije i implementirajući tehnološka rešenja za zaštitu organizacija, Ivan igra ključnu ulogu u očuvanju bezbednosti informacija i poslovanja.

Uz svoje bogato iskustvo u ICT industriji, Ivan Mladenović je ne samo stručnjak u tehnologiji, već i lider sa dubokim razumevanjem tržišta i poslovne strategije. Njegova sposobnost da usmerava razvoj tehnoloških rešenja u cilju zaštite organizacija od cyber pretnji ga čini dragocenim članom zajednice cybersecurity profesionalaca u Srbiji i širom sveta.

Ivan Mladenović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Gordana Jeremić Zec

Gordana Jeremić Zec je diplomirala na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Po obrazovanju je matematičar, po zanimanju informatičar sa četiri decenije radnog iskustva u oblasti IT, sa razvojnim putem od programera do projektanta informacionih sistema.

Radila je u oblasti IKT u javnom i privatnom sektoru. Jedinstveni komorski informacioni sistem koji je više od decenije stvarala sa timom kolega informatičara je jedan od rezultata na koji je posebno ponosna.

Takođe, bila je angažovana kao IT stručnjak na projektima finansiranim od strane Evropske unije, Svetske banke i Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Gordana ima višedecenijsko iskustvo u projektovanju i primeni baza podataka, naprednoj sistem analizi i upravljanju projektima. Specijalizovana je za identifikaciju, integraciju i harmonizaciju raznorodnih izvora podataka, kreiranje modela podataka i prilagođavanje različitih izveštaja i infografika, uvek „krojenih“ prema  specifičnom konceptu.

Vizija joj je harmonizacija informacionih sistema svih javnih institucija i stvaranje jedinstvenog „prozora“ za pristup informacijama od javnog značaja. Učesnica je projekta Otvoreni podaci i snažno se zalaže za otvaranje podataka svih habova u koje se podaci „slivaju“ (ministarstva, zavodi, uprave…) u skladu sa Zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja ali uvek uz striktno poštovanje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Sertifikovani je ECDL ispitivač.

Osnivač je i član tima NVO Žene na prekretnici, građanske inicijative u Srbiji koja ima za cilj osnaživanje žena koje su pre kraja karijere ostale bez posla.

Gordana Jeremić Zec je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Miloš Praštalo

Miloš Praštalo je istaknuti stručnjak u oblasti računovodstva i poreskog savetovanja, sa posebnim naglaskom na R&D poreske olakšice i digitalnu imovinu. Njegova impresivna akademska i profesionalna karijera čini ga istinskim autoritetom u ovim složenim oblastima.

Miloš je stekao svoje osnovne i master diplome na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu, specijalizujući se u oblasti Računovodstva i revizije. Njegovo temeljno akademsko obrazovanje obezbeđuje čvrste teorijske temelje za sve što radi u oblasti finansija.

Sa gotovo decenijom i po praktičnog iskustva u privatnom sektoru, Miloš je stekao dragoceno znanje i veštine u oblastima računovodstva, interne revizije i poreskog savetovanja. Njegovo duboko razumevanje poreskih zakona i regulativa omogućava mu da pruži izuzetno korisne savete klijentima u vezi sa R&D poreskim olakšicama i digitalnom imovinom.

Miloš Praštalo je takođe prepoznat po svojoj preduzetničkoj inicijativi. Godine 2019, osnovao je kompaniju MNP Advisory, koja je postala poznata kao prva kripto-računovodstvena agencija u Srbiji. Ova kompanija je pokazala posvećenost inoviranju tradicionalnog modela finansijskog upravljanja, prateći brze promene koje su doneli kriptovalute, blockchain tehnologije i tokeni. Miloš je očigledno lider u oblasti digitalnih finansija i kontinuirano radi na pružanju svojim klijentima najnovijih i najefikasnijih rešenja.

Miloš Praštalo je izuzetan stručnjak sa bogatim iskustvom i visokim obrazovanjem u oblasti računovodstva, poreskog savetovanja i digitalnih finansija. Njegova strast prema inovacijama i preduzetnički duh ga čine ključnim igračem u savremenom poslovnom svetu. Klijenti mogu biti sigurni da će dobijati vrhunske usluge i savete od Miloša Praštala i njegove kompanije MNP Advisory.

Miloš Praštalo je član Udruženja e-Razvoj.

 

Goran Aleksić

Goran Aleksić je istaknuti stručnjak u oblasti drumskog saobraćaja i transporta sa impresivnim profesionalnim iskustvom i visokim obrazovanjem. Njegova izuzetna stručnost i posvećenost privredi Srbije su ključni faktori koji čine Gorana liderom u ovoj oblasti.

Goran je stekao svoje obrazovanje na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao na odseku za integralni, industrijski transport i logistiku pod mentorstvom Prof. Dr Riste Perišića. Njegova akademska osnova pružila mu je čvrste temelje za uspešnu karijeru u drumskom saobraćaju.

Sa više od 35 godina radnog iskustva, Goran Aleksić se istakao u različitim kompanijama, gde je obavljao ključne uloge. Njegovo iskustvo obuhvata mnoge aspekte transportne industrije, uključujući: odgovornost za kreiranje lanaca snabdevanja i optimizaciju transportnih procesa (Njegova stručnost u ovoj oblasti pomogla je kompanijama da efikasnije upravljaju resursima i smanje troškove), kroz kreiranje i realizaciju marketinških kampanja, doprineo je unapređenju prodaje i promociji kompanija u kojima je radio, njegovo iskustvo u organizaciji transporta obuhvata kako teretni tako i putnički transport (Osmišljavanje efikasnih strategija za optimizaciju transporta i povećanje konkurentske prednosti kompanija), sprovodio je analize struktura i uticaja troškova poslovanja, što je doprinelo boljem razumevanju ekonomske strane transportnih operacija, aktivno je učestvovao u kreiranju i unapređenju zakonske regulative koja utiče na poslovanje i konkurentnost u drumskom saobraćaju, bio je predan implementaciji digitalizacije u transportnoj industriji i pronalaženju optimalnih rešenja za poboljšanje efikasnosti i bezbednosti.

Goran Aleksić trenutno obavlja funkciju Generalnog direktora Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja "SRBIJATRANSPORT" u Beogradu. Takođe, aktivno učestvuje kao član Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije i predsednik skupštine Granskog udruženja poslodavaca drumskog saobraćaja Srbije "Srbijatransport". Njegova uloga u ovim organizacijama doprinosi oblikovanju politika i inicijativa koje podržavaju razvoj transporta i privrede u Srbiji.

Goran Aleksić je dobitnik niza prestižnih nagrada za svoj izuzetan doprinos drumskom transportu i privredi, uključujući Brand Leader Award, Jubilarnu Zlatnu Amforu i Jubilarnu povelju.

Goran Aleksić je ne samo stručnjak sa bogatim iskustvom i visokim obrazovanjem u oblasti drumskog saobraćaja, već i predan lider koji aktivno doprinosi razvoju privrede Srbije, struke i ekonomije. Njegova strast prema transportnoj industriji i posvećenost različitim aspektima društva čine ga ključnim akterom u unapređenju ove oblasti.

Goran Aleksić je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Vladimir Arnautović

Vladimir Arnautović je osoba sa bogatim iskustvom i strastvenim interesovanjem za inovacije, digitalnu transformaciju i preduzetništvo.

Rođen 1971. godine, Vladimir je svoju karijeru započeo u tradicionalnom proizvodnom sektoru kao projektant i tehnolog u automobilskoj industriji, gde je stekao značajnih 18 godina iskustva. Tokom godina, razvio je duboko razumevanje procesa proizvodnje i poslovanja, ali je takođe prepoznao potrebu za prilagođavanjem poslovanja novim tehnologijama. Ovo je bilo ključno iskustvo koje će ga kasnije usmeriti ka inovacijama u digitalnom sektoru. Sa sve većim razvojem informacionih tehnologija i digitalnih rešenja, Vladimir je prepoznao priliku za primenu svog iskustva u tradicionalnom sektoru u IT industriji. Odlučio se da prenese svoje znanje i veštine u svet digitalnih platformi i transformacije biznisa.

Od 2013. godine osnivač je i CEO Tender5.net, online platforme koja povezuje građevinske firme sa klijentima. Vladimir je od 2019. godine angažovan kao konsultant u Centru za digitalnu transformaciju, gde je stekao sertifikat austrijske privredne komore WKO. Njegova specijalnost je unapređenje poslovnih modela kroz implementaciju softverskih rešenja. Tokom svog rada, sarađivao je sa više od 80 kompanija širom Republike Srbije, pružajući im stručne savete u vezi sa digitalnom transformacijom. Od 2021. godine je suosnivač i CEO platforme Valuator.rs, koja predstavlja online softversko rešenje za upravljanje procesima nabavke, omogućavajući jasnu i direktnu komunikaciju sa dobavljačima, izveštavanje svih nivoa korisnika u kompanijskoj organizaciji, uz razvijene analitičke alate za praćenje rezultata poslovanja.

Konstantno je na terenu, u direktnoj komunikaciji sa privredom i aktivno sa svojim timom učestvuje u rešavanju izazova koji su aktuelni.

Zagovornik je konstantnog učenja i usavršavanja kao osnove za lični i poslovni napredak svakog pojedinca. Predavač je na temu pokretanje sopstvenog biznisa i lean startup metodologije na Internet Academy. Aktivan je u razvoju novih online platformi, za domaće i strano tržište, kao partner ili konsultant.

Vladimir Arnautović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Vladan Cokić

Vladan Cokić je visoko obrazovan stručnjak sa impresivnim iskustvom u oblasti upravljanja kvalitetom, životnom sredinom, zdravljem i bezbednošću na radu, energetskom efikasnošću, društvenom odgovornošću i drugim srodnim disciplinama.

Magistrirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, stekavši diplomu "Inženjer organizacionih nauka". Pohađao je niz kurseva i obuka, uključujući oblasti kao što su vođenje auditora za različite standarde.

Aktivan je član Izvršnog odbora Zimskog sportskog foruma Paralimpijskog komiteta.

Vladan Cokić poseduje visok nivo računarske pismenosti, uključujući napredno poznavanje alatki kao što su MS Project, Mini Tab, Microsoft Office Suite i druge. Demonstrira izvanredne sposobnosti u poslovnoj komunikaciji i prezentaciji.

U svojoj ulozi vodećeg auditora u kompaniji "Bureau Veritas", Vladan Cokić je obavio preko 500 revizija sistema upravljanja, obuhvatajući oblasti kao što su kvalitet, životna sredina, bezbednost na radu, energetska efikasnost, i društvena odgovornost.

Vladan Cokić ima bogato radno iskustvo na raznim pozicijama, uključujući uloge direktora, menadžera za sertifikaciju, i menadžera marketinga u renomiranim kompanijama.

Vladan Cokić govori srpski jezik kao maternji jezik, a takođe ima solidno znanje engleskog jezika.

Pored svojih profesionalnih angažmana, Vladan Cokić strastveno uživa u ronjenju, tenisu i skijanju.

Trenutno obavlja funkciju direktora u kompaniji "Bureau Veritas" za Srbiju.

Vladan Cokić je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Aleksandar Bukumirović

Aleksandar Bukumirović je iskusni stručnjak sa više od trideset godina iskustva u različitim oblastima, uključujući prodaju, operativni menadžment, administraciju, ljudske resurse i marketing. Njegovo bogato iskustvo obuhvata i uspešno vođenje kompanija, implementaciju poslovnih strategija i reorganizaciju firmi. Evo ključnih tačaka njegove ekspertize:

Aleksandar ima više od trideset godina iskustva u prodaji, operativnom menadžmentu, administraciji, HR-u i marketingu. Pohađao je napredne obuke iz finansijskog i organizacionog menadžmenta.

Poseduje izuzetan osećaj za timski rad i komunikaciju na svim nivoima unutar tima. Razvio je visoke profesionalne karakteristike u oblasti prodaje i pružanja usluga klijentima. Ima značajno iskustvo u postavljanju, praćenju i rešavanju projektnih zadataka u kompanijama. Sposoban je da adekvatno i pravovremeno rešava problematične situacije.

Tečno govori engleski, bugarski, slovenački i makedonski jezik, s radnim znanjem francuskog jezika. Napredno koristi računare (PC i Apple/Mac) i razne softverske aplikacije. Poznaje rad u ERP rešenjima kao što su Pantheon, Largo i Navision.

Poseduje veoma izražene sposobnosti komunikacije, kako usmeno tako i pismeno. Iskusan i treniran je u oblastima ljudskih resursa, prodaje, marketinga i menadžmenta.

Aleksandar Bukumirović je imao ključne uloge u kompanijama kao što su Datalab Tehnologije, C4Gruppe Consulting, Sam Son Company, Renoprom, ASBISc Enterprise PLC, i drugim. Postigao je značajne uspehe u reorganizaciji kompanija, rastu prometa i unapređenju poslovnih procesa.

Završio je studije na Georgia Tech State University sa diplomom iz Menadžmenta (Business Administration). Pohađao je kurseve i seminare u okviru svojih profesionalnih oblasti.

Njegova dostignuća uključuju kompletnu reorganizaciju kompanija, značajan rast prometa i uspešno vođenje timova. Osvojio je nagrade za svoj rad, uključujući nagradu za najboljeg Supervizora prodaje.

Aleksandar Bukumirović je stručnjak sa bogatim iskustvom i veštinama koje ga čine vrednim ekspertom u bilo kojoj organizaciji. Njegovo liderstvo, stručnost i sposobnosti komunikacije čine ga izuzetno vrednim članom tima.

Aleksandar Bukumirović je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Vladimir Vasić

Vladimir Vasić je istaknuti stručnjak u oblasti finansijskih usluga, bankarstva i osiguranja, čija impresivna karijera obuhvata više od 22 godine profesionalnog iskustva. Svojim bogatim portfolioom veština i iskustava, gospodin Vasić se izdvojio kao dinamični lider koji je obeležio vodeće finansijske institucije širom svoje dugogodišnje karijere.

Gospodin Vasić je stekao svoje stručno znanje tokom više od dve decenije rada u finansijskim uslugama. Njegova sposobnost da duboko razume kompleksne finansijske koncepte i tržišne dinamike čini ga ključnim igračem u ovoj oblasti.

Tokom svoje karijere, Vladimir Vasić je obavljao mnoge ključne izvršne funkcije, posebno u oblastima strategije, transformacije, bankarstva, poslovnih operacija, upravljanja projektima i nabavke. Njegova sposobnost donošenja strateških odluka i implementacije složenih inicijativa doprinela je rastu i uspehu kompanija u kojima je radio.

Gospodin Vasić je dokazani stručnjak za transformaciju poslovanja. Njegova sposobnost da identifikuje prilike za povećanje profita, smanjenje troškova i poboljšanje operativne izvrsnosti rezultirala je brojnim uspešnim inicijativama koje su unapredile performanse kompanija.

Vladimir Vasić je poznat po svojoj sposobnosti da izgradi sinergiju između različitih funkcija i timova. Njegova veština u vođenju međufunkcionalnih timova doprinosi efikasnosti i produktivnosti organizacija.

Gospodin Vasić se ističe svojom pažnjom na detalje i težnjom ka izvrsnosti. Njegova posvećenost kvalitetu i doslednosti u radu donosi vrednost kompanijama i klijentima.

Kroz svoju karijeru, Vladimir Vasić je postigao impresivne rezultate koji uključuju povećanje profita, smanjenje rizika, poboljšano korporativno upravljanje i zadovoljstvo kupaca. Takođe je uspešno angažovao zainteresovane strane kako bi ostvario ciljeve organizacija.

Gospodin Vasić je takođe iskusan profesionalac u oblasti medijskih komunikacija i javnih nastupa, što ga čini sposobnim za efikasno predstavljanje organizacije i njenih ciljeva široj javnosti.

Vladimir Vasić je stručnjak sa bogatim iskustvom i impresivnim portfoliom postignuća u finansijskim uslugama, bankarstvu i osiguranju. Njegova sposobnost da identifikuje prilike, donosi strateške odluke i postiže izvanredne rezultate čini ga ključnim igračem u industriji, dok njegova predanost izvrsnosti i sinergiji timova dodatno podiže njegovu vrednost kao lidera. Gospodin Vasić je dragocen resurs za svaku organizaciju koja teži inovacijama i uspehu u dinamičnom svetu finansijskih usluga.

Vladimir Vasić je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.

 

Isa Alkalaj

Isa Alkalaj je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, smer vazdušni saobraćaj, odsek kontrola letenja, 1980. godine. Njegovo izuzetno akademsko postignuće se ogleda u činjenici da je diplomirao kao najbolji student u svojoj generaciji.

Tokom svoje karijere, Isa je radio kao aktivni kontrolor letenja sa radarskim i proceduralnim ovlašćenjima u Jugoslaviji, Izraelu i Švajcarskoj. Postao je instruktor, supervizor, ekspert, a kasnije i direktor razvojnih timova, pokazujući izvanredne veštine u obuci budućih kontrolora.

U 45 godina karijere u vazduhoplovstvu, Isa je predstavljao sve nvedene sisteme u međunarodnoj areni kroz učhešća, bilo kao predsedavajući, kao govornik, predavač ili član radnih grupa stotinama puta. Takođe je pohađao desetine kurseva i radionica iz oblasti ATM (Air Traffic Management-a), sigurnosti (safety), UTM-a (Unmanned Traffic Management-a), upravljanja kadrovima i svih tema relevantnih za održavanje i unapriđivanje globalnog sistema rukovođenja vazdušnim saobraćajem i svih njegovih elemenata: ljudi, sistema i procedura.

Isa se profilisao kao jedan od vodecih svetskih stručnjaka iz domena operativne regulative, zaštitnih mreža (safety nets), wake turbulence, celokupne tematike vezano za operacionalizaciju i integraciju dronova u postojeći sistem vazdušnog saobraćaja, kvantitativnog proračunavanja rizika u raznim domenima upravljanja sistemom vazdušnog saobraćaja.

Iz karijere ispunjene dostignućima koja su se ogledala u fuzionisanju nauke i operativne ekspertize, a u cilju unapređenja sistemske i poslovne efikasnosti, pri čemu je sigurnost morala ostati zagarantovana, po ustanovljenim standardima, Isa je rukovodio pionirskim projektima kreiranja koncepta funkcionisanja Ciriškog aerodroma bazirano na kvantifikaciji rizika katastrofalnog ishoda usled wake turbulence, što je predstavljalo prvi takav pristup u Evropi. Ovaj koncept, ustanovljen pre 20 godina, unapredio je kapacitet aerodroma, povećao sigurnost i smanjio negativni uticaj na okolinu.

Isa je rukovodio razvojem knjige pravila za upravljanje Solar Impuls-om (prvi vazduhoplov ikada konstruisan da leti isključivo i samo na bazi sunčeve enrgije), a koja je bila osnova za put oko sveta tog vazduhoplova.

Dugi niz godina, isa je predsedavao Švajcarskim nacionalnim panelom koji je razvijao vazduhoplovnu regulativu, kao i panelom koji se bavio safety nets (zaštitnim barijerama) u samom špicu sistema upravljanja vazdušnim saobraćajem. Taj rad je, kasnije usvojen na evropskom nivou i pretočen u standarde za tri najvažnije sigurnosne barijere u datom sistemu.

Isa je, takođe, bio predavač na fakultetu za primenjenu nauku u Vinterturu (Švajcarska).

Na evropskom nivou, Isa je predstavljao Švajcarsku u European Single Sky Committee, što je , na neki način izuzetak, jer tada niti je bio državljanin Švajcarske, niti je kao službenik agencije koja pruža usluge kontrole letenja, bio zaposlen u ministarstvu saobraćaja (što je, inače standard za učhešće u tom političkom telu). Takođe na evropskom nivou , Isa je predstavljao Švajcarsku u nekoliko timova koji su ekspertskog, ili političko-ekspertskog nivoa, a bavili su se razvojem standrda u vazduhoplovstvu.

Na globalnom nivou, Isa je rukovodio i/ili učhestvovao u timovima , koji su se bavili razvojem globalne vazduhoplovne regulative, kao i određenim nivoom uoblčhavanja politike globalne saradnje.

Trenutno, srećno penzionisan, Isa rukovodi operacionalizacijom i integracijom dronova u Švajcarski sistem vazdušnog saobraćaja.

Jezici kojima raspolaže na nivou tehničke upotrebe su: Hebrejski, Engleski i Francuski.

Isa Alkalaj je ostavio neizbrisiv pečat u vazduhoplovnoj industriji, svojim dubokim razumevanjem tehnologije i bezbednosti, pionirskim projektima i kontinuiranim doprinosom razvoju globalnog sistema rukovođenja vazdušnim saobraćajem. Njegova stručnost i posvećenost ostaju inspiracija za buduće generacije u ovoj oblasti.

Isa Alkalaj je dugogodišnji član Udruženja e-Razvoj.